Meny

Søk

IT + Organisasjonsutvikling => SynergiKoordinerende hjelpere
Hvis du skiller mellom IT og organisasjonsutvikling, får du liten effekt av begge.

IT + Organisasjonsutvikling => Synergi -  en enkel og kanskje litt selvsagt formel? 
Egentlig ikke!

Tenk bare på alle de bedriftene som investerer tungt i informasjonsteknologi, uten å ta nevneverdige effekter av investeringene.  Like galt er det i organisasjoner hvor interne utviklingsprosjekter aldri munner ut i konkrete tiltak eller verktøy som faktisk kan realisere de forbedringene man ønsker.

IT og organisasjonsutvikling er to sider av samme sak.
IT og organisasjonsutvikling må sees i sammenheng.  Hvis du skal ta ut effekter av IT-investeringene, må organisasjonen settes i stand til å utnytte verktøyene optimalt.  Og før bedriften kan utvikle de rette verktøyene, må du gå de nødvendige runder i organisasjonen - for eksempel gjennom Prosessverksteder.  Først da vet du hvilke verktøy oe endringstiltak organisasjonen har behov for og er tjent med.
Informasjonsteknologi vil bidra til å støtte eller forsterke de organisasjonsformene man velger gjennom utviklingsprosessen.  Et bevisst og effektivt samspill mellom organisasjons- og IT-utvikling åpner for synergier - alternativet er å jobbe i blinde.

Mange prosessverksteder resulterer i et intranett.
Virksomhetsbildene speiler de viktigste aspektene ved organisasjonen.  De reflekterer de sentrale arbeidsprosessene og viser hvordan informasjonsstrømmen flyter i bedriften.
Når bedriften bruker virksomhetsbilder som grunnlag for et intranett, får den en løsning som er enkel, intuitiv og effektiv for hele organisasjonen.  Det vil også bidra til å forankre en ønsket organisasjons- og arbeidsform..

Tilbake

De 5 siste

Powered by wisPublisher

© Copyright Nukleus AS Org.nr. 984 235 364