Meny

Søk

Prosessverksted
Nukleus Prosessverksted er en metode for organisasjonsutvikling, hvor vi innvolverer alle ansatte i en bedrift eller organisasjon til å beskrive sine egne arbeidsprosesser, produkter og kunder.

Verkstedet har 2 hovedprodukter:
  • En felles forståelse og et felles bilde av virksomheten, og entusiasme rundt et sett av utviklingstiltak som identifiseres i løpet av prosessverkstedet
  • Et konkret produkt i form av ett eller flere prosessbilder som bl.a. kan brukes som grunnlag for et prosessorientert intranett

Vi kaller prosessverkstedet et verksted for deltagerbasert visualisering. 
I dette legger vi:

  • Verksted: Prosessverkstedet krever og gir rom for aktiv deltagelse fra alle. Det er dette som både gir mulighet for innflytelse og eierskap til resultatet. Vi kaller dette et verksted for å få fram at dette ikke er et sted hvor deltagerne passivt kan motta og betrakte innspill fra andre.
  • Deltagerbasert: Prosessverkstedet er basert på bred medvirkning innenfor en skandinavisk tradisjon. Vi tar høyde for at alle deltagerne ser virksomheten på ulike måter, og at dette mangfoldet av betraktningsmåter utgjør et utviklingspotensiale for organisasjonen. I dette inngår også at deltagerne tar beslutninger der og da, på prosessverkstedet.
  • Visualisering: Prosessverkstedet benytter enkle teknikker for å lage felles bilder av organisasjonen. Teknikkene fokuserer på å dele bildene mellom deltagerne, for på den måten å få fram områder hvor deltagerne har ulike oppfatninger.  

Prosessverkstedet varer vanligvis 1-2 dager, og bruker en strukturert arbeidsmetode for å gi alle deltagere mulighet til å beskrive de deler av virksomheten som er viktig for dem.

Tilbake

De 5 siste

Powered by wisPublisher

© Copyright Nukleus AS Org.nr. 984 235 364